VMS 1
VMS 2
VMS 3
VMS 4
VMS 5
VMS best.
VMS 6
VMS best.
VMS 7
VMS 1
VMS 2
VMS 3
VMS 4
VMS 5
VMS best.
VMS 6
VMS best.
VMS 7

Zorgappartementen Verburgt Molhuysen Staete Oosterbeek

Opdrachtgever:
Verburgt Molhuysen Staete

Voor het kleinschalig woonzorgcentrum Verburgt-Molhuysen Staete te Oosterbeek hebben we een plan gemaakt voor 9 nieuwe appartementen en de renovatie van 9 bestaande. De uitdaging lag in het grote hoogteverschil in het terrein en de wens om een 'nultreden' koppeling tussen oud en nieuw te realiseren. De hoofdentree van het complex, dat ook de nieuwe appartementen ontsluit, ligt maar liefst 6 m lager dan de 1e bouwlaag van de nieuwe appartementen......

De nieuwe appartementen graven' zich aan de achterzijde in in het bestaande talud. De entree's van de onderste appartementen liggen 3m onder maaiveld en worden ontsloten via een ondergrondse gang. De appartementen zijn ruim van opzet en orienteren zich op de zuidzijde, met een prachtig uitzicht op de glooiende omgeving. 

Het kleur- en materiaalgebruik van de nieuwbouw vormt de basis voor de renovatie van de 9 bestaande appartementen die met de nieuwbouw zijn verbonden, zodat oud en nieuw een samenhangen geheel vormen.

Er lag voor dit project een hoge ambitie t.a.v. het energiegebruik. De nieuwbouw is 100% energieneutraal en het energielabel van de bestaande appartementen is naar nivo C naar nivo A gebracht.