CC0
Chefs Culinar 2
Chefs Culinar 3
Chefs Culinar 4
Chefs Culinar 5
Chefs Culinar 6
CC
CC
CC
CC
Chefs Culinar 10
CC
CC
CC
CC
CC0
Chefs Culinar 2
Chefs Culinar 3
Chefs Culinar 4
Chefs Culinar 5
Chefs Culinar 6
CC
CC
CC
CC
Chefs Culinar 10
CC
CC
CC
CC

Chefs Culinar Nijmegen

Opdrachtgever:
Chefs Culinar

Voor Chefs Culinar, een horecagroothandel en totaalleverancier van food, non food en versproducten, hebben we een ontwerp gemaakt voor de uitbreiding (17.500m2) naast en renovatie (8000m2) van het bestaande bedrijfspand. In 2017 zijn we gestart met het ontwerp en het plan wordt medio 2021 opgeleverd.

De beperkte afmetingen van de beschikbare bouwlocatie hebben geleid tot een hybride logistiek concept waarin een aantal gebouwfuncties op elkaar i.p.v. naast elkaar, zoals gebruikelijk voor dit type gebouwen, zijn geplaatst. De stapeling koel- en vrieshuis, expeditie, opslag DKW, vlees- en visafdeling, technische ruimte voor koudetechniek, E- en W- installaties, traforuimten, was- en kleedruimten, etc. vroeg veel specialistische inbreng op het gebied van bouwfysica, trilling, akoestiek, vochtbeheersing, constructie, HACCP normen (hygiene) en brandveiligheid (sprinkler)

In het gevelontwerp van de nieuwbouw worden verticale kleurvarianten gecombineerd met horizontale accenten. Via een spectaculaire luchtbrug wordt een verbinding gemaakt met het bestaande pand, waarvan de gevels ook volledig gerenoveerd worden zodat een samenhangend totaalbeeld ontstaat.